ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ HI-FI DSP ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟΥ

Έχετε έναν ασύρματο αλλά δεν σας ικανοποιεί η διαμόρφωση σας;
Είναι χαμηλή σε ένταση η σε πιστότητα και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας;
Μην ματαιοπονείτε και ξοδεύεστε αναζητώντας έναν άλλο καλύτερο και ακριβότερο ασύρματο, πιστεύοντας έτσι ότι θα αποχτήσετε την διαμόρφωση των ονείρων σας , διότι το πιθανότερο Είναι να ξοδευτείτε αλλά και πάλι να μην σας ικανοποιεί όσο θα θέλατε η ποιότητα της διαμόρφωσης σας , διότι οι κατασκευαστές των ασυρμάτων , τους ριθμiζουν έτσι ώστε να πιάσουν όσο μπορούν πιο μεγάλη γκάμα φωνών, oμως  δεν Είναι δυνατόν να ακούγονται όλοι οι άνθρωποι με την ίδια ρίθμηση εξίσου καλά , διότι η φωνή του κάθε ανθρώπου Είναι μοναδική και γι' αυτό η κάθε φωνή θέλει διαφορετική ρίθμηση , έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη σε αυτόν που την ακούει από την συχνότητα.
Γιαυτό λοιπόν χρειάζεται ένα μικρόφωνο το οποίο να έχει την δυνατότητα να ρυθμίζει ξεχωριστά την κάθε ακουστική συχνότητα με λεπτομέρεια ,  όσο πιο πολλές συχνότητες έχει τόσο καλύτερα , για να μπορούμε να ρυθμίζουμε με λεπτομέρεια την φωνή μας.
Συγχρόνως πρέπει το μικρόφωνο αυτό να έχει καλές θωρακίσεις και φίλτρα για την RF διότι πρέπει να ληφθεί υπ όψην πως αυτά τα μικρόφωνα προορίζονται να λειτουργήσουν μέσα σε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από την κεραία εκπομπής, Πράγμα το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να επηρεάσει την καλή λειτουργία του μικροφώνου.
                                

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν ένα μικρόφωνο το οποίο πληρει όλες αυτές τις προδιαγραφές , το οποίο  προκαλεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό Operators.
Το μικρόφωνο αυτό αποτελείται από έξι (6) τελεστικούς μονολιθικούς ενισχυτές τύπου

N-FET οι οποίοι άλλοι λειτουργούν ως προενισχητές και άλλοι ως φίλτρα.
Συγκεκριμένα διαθέτει τέσσερα ανεξάρτητα ριθμιζομενα φίλτρα, με Bandwidth 2 Octaves το καθ ένα , με ονομαστικές κεντρικές συχνότητες 80ΗΖ-200ΗΖ- 3,15ΚΗΖ και 6ΚΗΖ και με ριθμιζόμενη απολαβή +12db.
Οι συχνότητες αυτές έχουν επιλεγεί εις τρόπον ώστε να καθίσταται το μικρόφωνο αυτό κατάλληλο για την βελτίωση της διαμόρφωσης ασυρμάτων που εκπέμπουν τόσο σε διαμόρφωση SSB , που το εύρος συχνοτήτων είναι περιορισμένο 80ΗΖ έως 2,9ΚΗΖ όσο και σε διαμόρφωση ΑΜ που το εύρος φτάνει τους 6ΚΗΖ αλλά και σε πιο απαιτητικές διαμορφώσεις όπως στην διαμόρφωση FM που οι ακουστικές συχνότητες  εκτείνονται πολύ πιο πάνω από τους 6ΚΗΖ.
Οι Τελεστικοί ενισχυτές από τους οποίους αποτελείται το κύκλωμα αυτού του μικροφώνου έχουν μια ελάχιστη απαίτηση σε ρεύμα τροφοδοσίας τις τάξεως των 45m/Αmper Πράγμα το οποίο κάνει εφικτή την τροφοδότηση του από το βύσμα του μικροφώνου του πομποδέκτη  μας , στο οποίο όλοι πλέον οι κατασκευαστές όλων των σύγχρονων ασυρμάτων έχουν προβλέψει και βγάζουν 8Volt για αυτό τον σκοπό, δηλαδή για απευθείας τροφοδότηση προενισχημένων μικροφώνων, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή τροφοδοσία , η μπαταρία.
Να επισημάνουμε επιπροσθέτως ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία από RF-BACK (Αρεφιάσματα) διότι υπάρχουν στην είσοδο, αλλά και στην έξοδο του μικροφώνου, ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα με πηνία τσοκ, και αποζευκτικούς πυκνωτές , έτσι τα φίλτρα αυτά απαγορεύουν την είσοδο της RF στο εσωτερικό του κυκλώματος του μικροφώνου από την είσοδο η την έξοδο.
Επίσης για να αποκλεισθεί εντελώς η πιθανότητα να εισβάλει η RF επαγωγικά στο εσωτερικό του μικροφώνου , η όλη κατασκευή είναι τοποθετημένη σε ένα καλαίσθητο θωρακισμένο κουτί , η θωράκιση του οποίου μας εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία του μικροφώνου χωρίς τις χαρακτηριστικές αναδράσεις γρατζαρίσματα θορύβους και λοιπά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η εισβολή της RF, επειδή εκπέμπουμε με πολλά βατ , η όταν οι διαθέσιμες γειώσεις δεν επαρκούν.
Η κατασκευή διαθέτει πυκνωτική κάψα υψηλής πιστότητας το οποίο δίνει την φωνή στον πρώτο προενισχητη ο οποίος δίνει με την σειρά του την φωνή ταυτόχρονα στις εισόδους και των τεσσάρων ριθμιζομενων φίλτρων.
Οι έξοδοι αυτών των φίλτρων που όπως είπαμε πάρα πάνω είναι με τελεστικούς ενισχυτές (τσιπς), βελτιώνουν την ποιότητα της φωνής, καθώς ρυθμίζουν την καμπύλη απόκρισης του μικροφώνου βελτιώνοντας τις δυνατότητες του πομποδέκτη και ανάλογα με την φωνή του κάθε χρήστη στην οποία προσδίδει μια μελωδικότητα, μια αρμονικότητα τέτοια που το αποτέλεσμα , τολμούμε να πούμε πως είναι εφάμιλλο , αν όχι καλύτερο , σε σχέση με ακριβά συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας του ήχου, τα λεγόμενα DSP.
Αφού λοιπόν ρυθμιστή η καμπύλη απόκρισης , στην συνέχεια οι έξοδοι των τεσσάρων φίλτρων  μιξαρωνται και ενισχύονται από έναν ακόμα τελεστικό ενισχυτή ο οποίος με την σειρά του μας παρέχει την δυνατότητα να ριθμισουμαι την ένταση (volume) της εξόδου του προενισχημενου μικροφώνου σε επαρκή επίπεδα , ετσι ώστε να έχουμε μια γεμάτη διαμόρφωση , εκμεταλλευόμενοι το 100% των δυνατοτήτων του πομποδέκτη μας.
Η Εξωτερική επιφάνεια είναι σαν μια μικρή κονσόλα με περιστρεφόμενα κουμπιά χειρισμού σε αλουμινένιο πλατώ και υπάρχουν όπως σε όλα τα μικρόφωνα , τα γνωστά κομβια: UP, DOWN , PTT και LOCK-PTT.
Στο πίσω μέρος της κατασκευης υπάρχουν δυο θηλυκά βύσματα RCA , το ένα για εξωτερική τροφοδοσία (σε περίπτωση που το μικρόφωνο αυτό δεν μπει στο βύσμα  εισόδου του μικροφώνου του ασυρμάτου για να πάρει από εκεί τροφοδοσία) και το άλλο είναι μια επιπρόσθετη γραμμή εξόδου Line για να μπορεί το μικρόφωνο αυτό να συνδεθεί για να συνεργασθεί  και σε  έναν άλλο προενισχητη , Equalizer , άλλη κονσόλα, η όπου άλλου.
Πράγμα το οποίο αποδεικνύει αυτό το οποίο είπαμε και στην αρχή , δηλαδή ότι το μικρόφωνο αυτό ικανοποιεί όλες τις περιπτώσεις και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

DATA SHEET
FEW EXTERNAL COMPONENTS NECESSARY
LOW NOISE      HIGH GAIN      HIGH RESOLUTION
BASS EMPHASIS CAN BE ENJOY BY N FET CHIPS WITH RF DESTROYER

Supply voltage    6V-13,8V
Supply current     45ma
Bass control range to 80HZ    -10  + 12dB
Middle Bass range to 200HZ  -10  + 12dB
Middle Treble range to 3.15KHZ  -10  + 12dB
Treble range to 6KHZ  -10  +12dB
Max Voltage gain    Vrms  310
μV
Operating temperature range  -30  +60c
Total power dissipation  max 1200mw
Out resistant   600
Ω
Μαx gain of volume   20dB
Frequency range   80HZ-6KHZ


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6978485657 ΚΩΣΤΑΣ SV9FBN
Εmail: sv9fbn2002@yahoo.gr