ΤΕΡΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

Οι Τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ καθώς και αυτές που έχει περάσει ο Ηλεκτρολόγος από κατασκευής της πολυκατοικίας ως Τηλεφωνικές γραμμές  μέσα στην πολυκατοικία  για να φτάσει το τηλέφωνο μέχρι μέσα στο κάθε διαμέρισμα ,καθώς επίσης και κάποιες αυτοσχέδιες προεκτάσεις που έχει φτιάξει ο καθ ένας σπίτι του , συχνά δεν είναι επαρκώς θωρακισμένες , με αποτέλεσμα λόγω και του μεγάλου μήκους τους να γίνονται κυριολεκτικά Κεραίες Λήψεως!!!

Από την άλλη μεριά Εάν κάποιος διαθέτει μια συσκευή που την αγόρασε σχετικά φτηνά τις περισσότερες φορές αυτές δεν έχουν μέσα φίλτρα , με αποτέλεσμα πολύ εύκολα να επηρεάζονται από κάποιο ενδεχόμενο ισχυρό πεδίο ακτινοβολίας RF από την κεραία μας.

Ένας πολύ απλός τρόπος υπάρχει επιτέλους τώρα για να απαλλαγούμε από τα παράπονα που γινόμαστε συχνά αποδέκτες από τους γειτονους αλλά και από τους συγκάτοικους μας καθώς ενώ εμείς απολαμβάνουμε το χόμπι μας , η φωνή μας να περνάει και να ακούγεται μέσα στα τηλεφωνά της γειτονιάς.                                                                                                                                                                                                           

Η λύση είναι πλέον πολύ απλή.

Όχι εμείς δεν θα βάλουμε τίποτα στην τσέπη μας προσπαθώντας να σας πουλήσουμε κάποιο καινούριο προϊόν!

Την λύση μας την δίνει έτοιμη ο ίδιος ο ΟΤΕ , διότι πουλάει έτοιμο ένα πολύ ωραίο φίλτρο, το οποίο ενώ βέβαια  προορίζεται για άλλη δουλεία , για τις Τηλεφωνικές συνδέσεις ADSL , CON-X κ.λ.π. κάνει και για την χρήση που εμείς θέλουμε , Δηλαδή να μας αποκόψει την ενοχλητική RF να μην πάει στην τηλεφωνική συσκευή.

Διαθέτει μέσα δικτύωμα φίλτρου με πηνία και πυκνωτές απόζευξης , που αποκόπτει (στραγγαλίζει) πλήρως την RF , αφήνοντας ανενόχλητες τις ακουστικές συχνότητες , εις τρόπον ώστε να μην αλλοιώνει από την άλλη μεριά βέβαια την ποιότητα λειτουργίας μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Μπορεί πολύ εύκολα να τα προμηθευτεί κάποιος , εάν επισκεφτεί  το  πλησιέστερο  ΟΤΕ   της  περιοχής του  και  να  ζητήσει  ένα  φίλτρο  για  το CON-X.

Η τιμή του είναι σήμερον 2,40 Εύρω μόνον!!!

Έχει από την μια μεριά ένα καλωδιακι με  ένα Κλιψάκι έτοιμο για να το βάλουμε στην πρίζα του τηλεφώνου (δηλαδή στην τηλεφωνική γραμμή) και από την άλλη μεριά έχει μια θηλυκή  υποδοχή για παρόμοιο κλιψακι (τύπου Αμερικανικό μιας και αυτό το κλιψακι έχει πλέον καθιερωθεί , καταργώντας πλέον τις παλαιές Τηλεφωνικές Ροζέτες) η θηλυκή υποδοχή του φίλτρου είναι για να βάλουμε την τηλεφωνική συσκευή.

Το φίλτρο αυτό μπορεί να μπει επίσης και ανάποδα δηλαδή παράδειγμα μπορούμε να το βάλουμε Ως εξής  το αρσενικό κλιψακι του φίλτρου να το βάλουμε στην θηλυκή υποδοχή της τηλεφωνικής συσκευής και στην θηλυκή υποδοχή του φίλτρου το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής  με τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Δηλαδή βγάζουμε το κλιψακι της τηλεφωνικής γραμμής και  βάζουμε το φίλτρο ενδιάμεσα.

Επίσης εναλλακτικά εάν θέλουμε να υπερβάλλουμε , μπορούμε να βάλουμε και περισσότερα του ενός φίλτρα σε σειρά κατά μήκος της τηλεφωνικής γραμμής μέχρι την τηλεφωνική συσκευή για να είμαστε πιο σίγουροι.

Οπότε εάν κάποιος γείτονας μας παραπονεθεί ότι μας ακούει μέσα στο τηλέφωνο , μπορείτε να του προτείνεται να του τοποθετήσετε αυτά τα φίλτρα στο τηλέφωνο του.

Στην περίπτωση που αυτός ο γείτονας δεν διαθέτει τηλεφωνική πρίζα με θηλυκή υποδοχή τύπου «Αμερικάνικου» με κλιψακι , αλλά διαθέτει διπολικό τηλεφωνικό μπριζακι η την παλιά την τηλεφωνική ροζέτα , τότε υπάρχει στο εμπορείο ένας ανταπτορας; Από Αμερικανικό σε διπολικό πριζακι η από Αμερικανικό σε καλώδια απλά για να το συνδέσετε με την ροζέτα! Τέτοιους Ανταπτορες μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό η στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα η ακόμα και στα Σούπερ Μαρκετ!

Έτσι λοιπόν ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που πολλοί συνάδελφοι Ραδιοερασιτέχνες αντιμετωπίζουν με αποτέλεσμα να περιορίζουν την εκπομπή τους , βρήκε την λύση του.

Καλές Εκπομπές και Καλά  DX!!!